Естествени средства за защита на кожата от UV-лъчи

Всичко, което трябва да правим е да избягваме слънцето. Слънцето няма милост към нашата кожа. Чадърът и слънчевите очила не са достатъчни, за да предпазим кожата от слънчево изгаряне. Дори ако сме изложени на слънце само за час, може да получим слънчево изгаряне, без дори да разберем. Шапката може да ни предпази донякъде, но най-добре ще се предпазим от вредните UV-лъчи, ако прилагаме слънцезащитен крем на всеки четиридесет и пет минути.

Но защо да се подлагаме на химикали, след като може да използваме достъпни естествени съставки?

Вижте по-долу 4 естествени средства за защита на кожата от UV-лъчи и увреждане от слънцето:

Бета глюкан от ечемик

Извлича се от семена на ечемик (Hordeum vulgare), които имат повече от 25% бета-глюкан. Помага за овлажняване на кожата и предлага UV защита.

Кофеин

Да, кофеинът в кафето, с което започва денят ти може да защити кожата от увреждане от слънцето. Кофеинът има антиоксидантни свойства, които защитават кожата от ултравиолетово облъчване.

Китайски джинджифил

Билка от семейство джинджифилови. Екстрактът се произвежда от корените на Kaempferia galangal и съдържа минимум 98% етил-метоксиканелена киселина. Този екстракт не само изсветлява кожата, но и я предпазва. Също така намалява появата на белези и се бори срещу стареенето.

Куркума и мед

Тази смес се използва от векове за лечение на слънчеви изгаряния и овлажняване на кожата.

Сподели в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *