Как да се отървем от белези от акне с лимонов сок

 

Ако сте имали лошия късмет да имате акне, най-вероятно имате и останали упорити белези. За да ускорите отстраняването им е най-добре да използвате лимони. Сокът от лимон има естествени избелващи свойства, които помагат за намаляване на белезите от акне с течение на времето. Освен това, витамин С, който присъстващ в големи количества в лимоните, играе важна роля в производството на колаген в организма. Следователно, приемайте лимоните като част от нашата диета и ги прилагайте върху кожата, за да в поддържате здрава и без белези.

 

 

Нарежете един лимон и изцедете сока му. Нанесете го с памучен тампон директно върху белезите от акне по лицето. Оставете го да действа в продължение на 15 до 20 минути и измийте с чиста вода. Можете също така да добавите една супена лъжица мед и бадемово масло в лимоновия сок и да прилагате внимателно сместта върху белезите, за да засилите процеса и поддържате кожата еластична.

Правете това най-малко веднъж на ден в продължение на около седмица и ще видите резултата. Бъдете внимателни, не се излагайте на ярка слънчева светлина след като сте използвали лимонов сок. Излагането на слънце ще направи лоша реакция с лимоновия сок и може да пигментира кожата ви.

Сподели в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *