Козметични уреди у дома

 

Козметичните уреди за домашна употреба са добро решение. Технологиите като високочестотната, микродермабразивната, ултразвуковата и LED-светлинната терапия до скоро бяха достъпни само за специалистите по естетична медицина, но вече уредите за красота са все по-достъпни и в домашни условия. Не очаквайте резултатите, които ще получите от професионален козметичен апарат, но с търпение и всеотдайност, както и с редовно ползване ще получите страхотни резултати. Проблемът е, че има толкова много технологии и уреди, от които да избирате, че е трудно да се ориентирате. Ето как да изберете правилното устройство за вас.

LED (светлинна) терапия

Как действа: LED терапията е пробив в анти-ейдж процедурите. Последните изследвания показват, че LED светлината, навлизайки в дълбочина, взаимодейства с клетките на кожата като активира синтеза на нов колаген и еластин.  Най-често срещаният е червеният светодиод – най-добър за намаляване на бръчки, а синята светлина е най-подходяща при акне. Има и виолетов, жълт и оранжев светодиод. Ефектите от LED са кумулативни и възнаграждават тези, които го ползват. Необходими са от три до пет процедури седмично.

Терапията е най-добра за: Изглаждане на бръчките, успокояване на акне и розацея.

Дарсонвал

Как действа: Дарсонвалът се прилага много успешно в козметологията. Токът на дарсонвалът дразни нервните окончания в кожата и причинява кратко свиване на кръвоносните съдове, последвано от продължителното им разширение. По този начин се засилва притока на кръв в кожата. Това води до подобряване на обмяната на веществата в нея. Тонусът на кожата и подлежащите тъкани се повишава, увеличава се еластичността на кожата и на стените на кожните съдове, подобрява се дейността на мастните жлези. Благодарение на антибактериалното си действие, дарсонвалът успокоява възпалената кожа и премахва акнето. Дарсонвалът се използва също така за стимулиране на растежа на косата, пърхот и при косопад

Най-добра за: Бръчки, възпаления по кожата, акне, косопад.

У дома: Електротерапията с дарсонвал у дома е достъпна и лесна за използване.

Микродермабразио

Как действа: Микродермабразиото е форма на ексфолиация, която премахва най-горния груб слой мъртви клетки и изглажда неравностите по кожата. Професионалните апарати използват накрайници за микродермабразио от кристал и диамант, които правят нежен пилинг на кожата. Отделените мъртви клетки се засмукват чрез вакум.

Най-добро за: фини бръчки, разширени пори, неравности по кожата, белези, загрубяла кожа

Радиочестота

Как действа: Радиочестотата се използва най-добре в апарати като RF и Термаж. Посредством топлина се предизвиква процес, наречен денатурация, който скъсява и първоначално дори разрушава колагена, дермата преживява “травма” и започва да стимулира производство на нов колаген. Новите версии на тази технология включват терапии за намаляване на бръчките и за стягане на увисналата кожа.

Най-добра за: стягане на увиснала кожа в следствие на бързо отслабване или като резултат от възрастта.

Ултразвук

Как действа: Ултразвуковите вълни не могат да бъдат чути от хората, но те преминават през кожата като предизвикват вибрации на околните тъкани, особено на тези, които съдържат колаген. Тези вибрации се абсорбират от тъканите и се превръщат в топлина. Повишаването на температурата в околните тъкани увеличава достъпа на кислород до клетките. Кожата се чувства незабавно енергизирана, свежа и стегната.

Най-добър за: Лифтинг, заличаване на бръчки и вкарване на продукти за красота

Дермапен / Дермаролер

Как действа: Дермапенът е устройство за мезотерапия, което прави много фини убождания по повърхността на кожата, причинявайки микро-травми. Това от своя страна подбужда имунен отговор на кожата, в следствие на което тя започва да произвежда нов колаген. Убожданията също така правят микро-канали, по които се въвеждат в дълбоките слоеве на кожата подхранващи мезо-серуми.

Най-добър за: Лифтинг, заличаване на бръчки и белези, вкарване на продукти за красота.

Сподели в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *