Малко познатата Криолиполиза

 

Какво представлява криолиполизата?    

Криолиполизата е иновативен метод за стопяване на мастните клетки чрез охлаждане, прилаган и у нас от 2012г. Тя има предимно корективен и локален характер, т.е. чрез нея не се постига изгаряне на подкожните мазнини по цялото тяло, а само в конкретни проблемни зони, върху които се прилага – бедра, корем, дупе.

 Колко често трябва да се прави криолиполиза?

 

Продължителността  на един сеанс криолиполиза трае между 45 – 60 минути. Всяка дама трябва да знае, че за ден може да подложи на тази процедура не повече от две зони. Интервалът между  последователните криолиполизи не трябва да бъде по-малък от 15 дни, като съществува и ограничението всяка проблемна зона да се третира не повече от 3 пъти. При необходимост курсът от процедури може да бъде повторен, като задължително трябва да се изчака 2-3 месеца. Тези изисквания следва да се спазват стриктно. В противен случай възниква риск от появата на сериозни здравословни проблеми. Препоръчително е лицата, които се подлагат на криолиполиза да си водят точен писмен график за третирането на всяка зона.

Как се извършва криолиполизата?

За извършване на процедурата се използва специален апарат за криолиполиза. Чрез накрайника проблемният участък се подлага на постепенно охлаждане, съпътствано от чувство за дразнене. То отшумява, когато температурата на охлаждане достигне 0°С. Следва вакуумно захващане на кожата. Комбинацията от охлаждане и вакуумна обработка на целия участък води до разпадане на мастните клетки от подкожната тъкан, които се изхвърлят бавно от организма чрез урината. По тази причина първите промени могат да бъдат забелязани след 15-20 дни, а финалният резултат се постига след 6 месеца. За по-висока ефективност и ускоряване на метаболизма е необходимо след провеждане на криолиполиза да се пие не по-малко от 2 литра вода дневно.

Поради изменение в структурата на клетките и последващото им изхвърляне от организма, изгубеното тегло не се възвръща. Ефектът се подсилва при съчетаване на процедурата с повече движение (спортни занимания, фитнес) и подходящ хранителен режим, ограничаващ използването на мазнини.

Странични ефекти от криолиполизата

Криолиполизата е безболезнена процедура, но при хора с чувствителна кожа могат да се проявят следните странични ефекти: зачервяване, посиняване при  по-чувствителна кожа, или безчувственост в третираните зони. Те са краткотрайни и отшумяват след няколко дни.

Процедурата не трябва да се прилага при: бременност; при наличие на сърдечно-съдови заболявания; тромбоза; тромбофлебит; епилепсия; диабет; лица с пейсмейкъри, трансплантации и метални протези.

Криолиполизата е сравнително скъпа процедура, но все повече хора се насочват към нея заради забележителните резултати.

Апарат за криолиполиза

Криолиполиза + Вакум + Шестполярен RF + Кавитация

Сподели в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *