Чувствителната кожа

 

Чувствителната кожа е проблем за много хора по целия свят. Замърсяването и промяната в метеорологични условия също оказват въздействие върху кожата. Чувствителната кожа, реагира незабавно на обикновени продукти, които се използват в ежедневието ни. Такава кожа може да реагира например на продукти за бръснене, парфюми и дезодоранти, които могат да й причинят изгаряне. Кремове за лице и дори продукти за къпане трябва да се избират внимателно при чувствителна кожа. Най-добре е да се избягват изкуствени аромати, за лице или химически базирани продукти за кожа, без консултация с лекар. Добре е да третирате чувствителната кожа със специални хипоалергенни измиващи средства и кремове, и да не излизате без слънцезащитен крем.

Опитайте тази Маска с мед и зелен чай за успокояване на чувствителна кожа:

Чувствителната кожа реагира и се зачервява, дори при най-малкия проблем. Ето защо, тя се нуждае от продукти, които са изключително нежни към нея и не предизвиква никаква реакция. Маска от зелен чай и мед не само успокоява чувствителната кожа, но тя също така подмладява кожата и предотвратява кожни проблеми, като акне например.

Ето как можете да направите маска от тези два натурални продукта:

  • Направете запарка от зеления чай. По-добре е да използвате насипен чай на листа, но ако не можете да намерите, използвайте обикновена торбичка зелен чай.
  • Прецедете течността и оставете да изстине.
  • Добавете мед и нанесете върху лицето с помощта на памучен тампон чрез потупване.
  • След 10-15 минути измийте лицето с вода.
  • Нанесете слънцезащитен крем, ако излизате навън.

Можете да използвате тази маска два пъти седмично.

Сподели в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *