Българите дишат най-мръсния въздух в Европа

 

„Българите дишат най-мръсния въздух в Европа”. Това признание е записано в стратегия за опазване на околната среда до 2018г., изготвена от екоминистерството. Всеки българин вдишва годишно над 55 микрограма канцерогенните фини частици. За ЕС средното ниво е 30 микрограма на човек годишно! В градовете и в другите замърсени райони броят на отрицателните йони лесно спада до по-малко от няколко стотин на см³. Липсата на отрицателни йони и пренасищането с положителни йони допринасят за възникването на психични неразположения, като безпокойство и депресия, както и на физически заболявания, като главоболие, чести простуди, гадене, безсъние и намалено либидо.

За йоните във въздуха

От физична гледна точка йонизацията е процес, при който електронеутралните атоми на газовете се превръщат в йони – носители на електричен заряд. В природата този процес се осъществява под въздействието на радиоактивното излъчване на земната повърхност, космическите лъчи и ултравиолетовите лъчи. Промишленото замърсяване на въздуха обаче води до “озонен глад”. В почти всички населени райони количеството на леките отрицателни йони е далеч под минималната концентрация, която е абсолютно необходима за нормалното протичане на жизнените процеси в организма. От друга страна при дишането си човек отделя около 50 000 тежки йони на всеки кубически сантиметър издишан въздух. В затворени помещения концентрацията на леки отрицателни йони намалява дотолкова, че само за няколко часа довежда до неблагоприятни промени в психиката и до изменения във функционирането на редица органи и системи. Ефектът от йонизацията е силно повишаване на биологичната активност на въздуха и унищожаване на микроорганизмите, включително и на тези, които предизвикват заболявания у хората. В особено голяма степен тази активност се проявява към грипните вируси. Монтирането на изкуствени озонатори е наложително в болнични заведения, особено в помещенията, където след операция хората са значително по-уязвими от въздействието на микроорганизмите в околния въздух.

Йонизацията на въздуха премахва статичното електричество. В среда с повече отрицателни йони шофьорите запазват вниманието си будно по-дълго време, чувстват се по-малко уморени и рефлексите им са по-добри. Спортистите напредват по-бързо в среда с по-високи количества на отрицателни йони. Хората живеят по-дълго и са по-здрави, ако се намират близо до естествени производители на йони, като например водопади. По същата причина хората се чувстват по-добре, когато дишат въздухът близо до тези естествени производители на йони.

Отрицателните йони стимулират жизнените процеси не само в човешкия организъм, но и във всички организми. Изкуственото озониране се прилага успешно при отглеждане на животни, птици, риби, пчели, при третиране на семена, при съхраняване на хранителни продукти и др.

Въздухът може да бъде йонизиран с Йонизатор. Йонизаторът отделя във въздуха полезни за здравето отрицателни йони, които се свързват със замърсителите във въздуха и ги зареждат отрицателно, като по този начин пречистват въздуха и премахват токсичните субстанции, включително миризми, прах, частици и др. Отрицателните йони също така премахват статичното електричество, намаляват електромагнитната интерференция и  повдигат вашето енергийно ниво и тонус.

Функция на Йонизатора
 • Пречиства въздуха и премахва токсичните субстанции и частици
 • Премахва лошата миризма
 • Предотвратява развитието на бактерии
 • Предпазва от разпространяването на вируси
 • Премахват статичното електричество
 • Повдигат вашето енергийно ниво и тонус.

Йонизатор за кола Йонизатор за кола

 • Приложим за всяко захранване на кола ( 12V)
 • Отделя озон (плътност на озона – 3mg на час)
 • Плътност на анийони: >=60милиона/куб.см.
 • Синя диодна светлина

Йонизатор-флашка за компютър Йонизатор-флашка за компютър

 • USB порт
 • Напрежение:  DC5.0V (USB порт)
 • Входящо напрежение: <0.25W
 • Консумация: <50mA
 • Плътност на анийоните (20cm): >2 милиона/куб. cм.
 • Обсег на действие: 5~10 кв.м.
 • Диоден индикатор
Сподели в:

2 thoughts on “Българите дишат най-мръсния въздух в Европа

 1. ЙОНИЗАТОР-ФЛАШКА ЗА КОМПЮТЪР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *