Какво могат да ни кажат очите?

 

Основна теория на ирисологията е, че ирисът е изграден от слоеве, които представляват четири етапа от тъканна дейност. Слоят, в който се визуализира дефект, определя степента на проблема:

 • Остри промени
  Суб-остри промени
  Хронична промени
  Дегенеративни промени

Пръстени

Има три основни типа очи:

 1. Сини (лимфен): повишен риск от проблеми с горните дихателни пътища, стомашно-чревен тракт, урогенитален тракт, лимфна тъкан, стави, бъбреци и дисбаланс на надбъбречна жлеза.
 2. Пъстри (Билиарна): Този тип има оцветявания (обикновено светло кафяв) върху син фон. Те са изложени на повишен риск от чернодробни проблеми, проблеми свързани с храносмилателния тракт и алергии.
 3. Кафяви (Хемотогенични): Този тип е предразположени към заболявания на кръвта и дисбаланс на минерали, особено калций. Той трябва да обърне внимание на кръвоносната система, черния дроб, далак, костен мозък, храносмилателна система и жлезите с вътрешна секреция.
Оцветяването върху определени части от ириса съответства на част от тялото.

Бяло – показва част от тялото, която работи усилено, за да “поддържа”.

Жълто-бяло – показва част от тялото, която „губи битката”.

Жълто – показва слаба бъбречна функция, жълта склерата (бялата част на окото) показва заболяване на жлъчния мехур.

Оранжево – показва, проблеми с метаболизима на въглехидратите и слабост на черния дроб и / или панкреаса. Стойностите на кръвната захар трябва да бъдат проверени.

Червено-кафяво показва израждане.

Кафяво – показва слаба чернодробна функция и “мръсна кръв”.

Черно – показва умираща тъкан.

Има множество пръстени разположени в ириса. Ето някои от основните:

Scurf Rim (пръстен на целта). Това е по-тъмно петно около ириса и показва, че кожата не функционира правилно. Тези хора не се потят лесно (липса на детоксикация), имат увеличено производство на лигавицата и напрежение в бъбреците. Те са “дебелокожи” емоционално.

Rings of Freedom (пръстени на свободата) изглеждат като растежни пръстени на дърво. Те показват, нервно-мускулно напрежение и стрес. Тези хора са склонни да бъдат перфекционисти. Те са много активни, тип изпълнители.

Lipid Ring (Пръстен на определянето) е тежък бял пръстен частично или напълно покриващ външния край на ириса. Този пръстен се появява преди всичко при старите хора и е израз на атеросклероза и други сърдечно-съдови проблеми. Той може също така да показва, проблеми с черния дроб и щитовидната жлеза и повишен риск от болестта на Паркинсон. Тези хора са склонни да бъдат упорити.

Lymphatic Rosary или пръстен на хармонията изглежда като един малък пръстен (на облаците) около външната част на ириса. Тези хора имат затлачена лимфа и подути лимфни възли. Възможно е човек с този пръстен да не движи достатъчно определена части от тялото (, в основата на пръстена). Тези хора приемат вътрешно проблемите на другите и се опитват да създават хармония, тъй като те не харесват конфликта и напрежението в техните среди.

Апарат за ирисова диагностика

Апарат за Ирисова Диагностика със софтуерна програма за тълкуване на резултатите

 

Сподели в:

One thought on “Какво могат да ни кажат очите?

 1. Апарата за Ирисова Диагностика снабден ли е с Бг меню?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *