Днес сме изправени пред една заплаха за здравето ни, която не съществуваше преди малко повече от 100 години. Нашата съвременна технология създаде нова форма на замърсяване, която не може да се види, няма вкус и мирис, но е с все по-голямо присъствие в нашия личен и обществен живот. Това е потвърдено от най-новите изследвания и предоставя информация относно това как новите технологии влияят върху нашата биология. За съжаление, това изследване идва по-късно като отзвук на опасенията на обществеността, докато правителствата и технологичните компании продължават да твърдят, че тази изкуствена радиация е “безопасна”. Сега има убедително доказателство за отрицателните последици за здравето от неестествена фонова електромагнитна среда. Ще научим на какъв вид и каква част от тази вредна радиация сме изложени и най-добрите и най-ефективни мерки да защитите себе си и своите семейства. Ако ние, и най-вече нашите деца, искаме да сме здрави в средата на все по-голям електро-натоварване, трябва да се предприемат действия сега, за да се предотврати това, което ще се превърне в новата епидемията на 21 век.

Простата истина на живота е, че всички живи същества са свързани едно с друго. Модерният човек обича да мисли за себе си като отделен от околната среда и природата и не зависи от нея, докато реалността е “никой човек не е остров”. Ние вярваме, че сме отделени от природата, но това е далеч от истината. Ние в действителност сме придатък на природата, която формира естествения свят, като част от една динамична система с взаимно свързани помежду си всички останали живи същества на планетата. Мощна илюстрация на връзката ни с природата може да се намери в зависимостта ни от естествената електромагнитна среда на Земята. Не само нашето физическо и психично здраве зависи от природните честоти на Земята, тя е част от основата, върху която животът се е развивал през хилядолетията. И докато ние не можем съзнателно да признаем ролята на природата в нашето здраве и благосъстояние, най-често страдаме от смущения с природните енергии на Земята по един дълбок начин. За да се разбере защо това е така, нека да започнем с един поглед към това, как естествената електромагнитна среда ни влеае и за начина по който си взаимодействаме с нея.

Електромагнитните енергии на нашата планета идват от повърхността на Земята (суша и океани) и от атмосферата. Електрическият ток на Земята се генерира основно от хиляди гръмотевични бури и мълнии, които се появяват постоянно по целия свят. Това създава ток в йоносферата (слой на атмосферата) и на земята и е известно като „глобална електрическа верига„. Заради този ток, повърхността на Земята е заредена отрицателно по отношение на йоносферата и носи със себе си изобилие от свободни електрони. Поради това, повърхността на Земята е естествен източник на електромагнитна енергия (поле).

Eлектромагнитното поле на Земята е отговорно за правилното функциониране на много процеси в тялото и е отправна точка за биологичните цикли. За да се ползва енергийния сектор на природата от нас, то ние трябва да сме в директен контакт със Земята, или с други думи, “заземени”. Това е естествено състояние на тялото да получава енергията, необходима за подпомагане на многобройните биологични процеси, като цикъл на сън, хормонално производство, храносмилане и имунна система. По същество това означава, че тялото се нуждае от пряка физическа връзка със Земята, за запазването на здравето и баланса. Всичко което води до изключване на тази естествена връзка ще доведе до различни дисбаланси и в крайна сметка дисфункция и болести.

Пряката връзка с повърхността на Земята е естественото състояние на хората в продължение на милиони години. Хората са ходили, живели и спели направо на земята, облечени само с естествени материали като кожа, памук, дърво през голяма част от човешката история. Дори и с индустриалната революция и появата на променливия ток (AC), хората все още са основно свързани с земята чрез използването на естествени материали, което позволява телата им да получават полезни свободни електрони от Земята. Само преди около 50 години с изобретяването на синтетични материали като пластмасата, нашата пряка връзка със Земята беше прекъсната. Почти всеки днес носи синтетичен каучук на подметките на обувките си, които ни изолират от земята. Също така много от нас днес живеят и работят на един или повече етажа над земята, заобиколени от синтетични материали и неестествено електромагнитно поле, особено когато спят.

Един от най-важните аспекти на природната електромагнитна среда е т.н. Резонанс на Шуман (Schumann Resonance). Това са ниски амплитуди, с ниска честота на електромагнитните вълни, генерирани в йоносферата от мълниите. Най-важната от тези различни честоти е 7.83 Hz. Мозъкът на човека и животните работи с тази основна честота и я използва за синхронизиране на биологичните ритми, като цикъла на сън и производството на хормони. В допълнение честота от 7,83 Hz е необходима за ориентиране, изостряне на вниманието, обработката на паметта, мотивация, координация. За да се убедите колко важни са вълните на Шуман за човешкия живот и здраве, трябва само да погледнете пилотираните космически полети. Когато първите астронавти от 60-те години се връщат от своите мисии, много от тях развиват тежки заболявания. Установено е, че липсата на геомагнитното поле на Земята, и по-специално липсата на Резонанси на Шуман са виновни за това.  Ето защо НАСА сега изгражда генератори на Резонанси на Шуман в пилотираните космически кораби, за да се запазят астронавтите физически и психически здрави. Освен това изследванията показаха, че излагането на основната честота на Шуман намалява кръвното налягане, хроничната умора, болката и алергиите в по-голямата част от участниците.

Това е естествената електромагнитна среда, в която животът на Земята се е развивал в продължение на милиарди години. Само за последните около 100 години всички живи същества са изложени на неестествено излъчване от съвременните ни технологии. Започва се с производството на електроенергия, за да се стигне до използването на съвременната безжична технология, като електромагнитна обстановка се е променила драстично. Днес ние вече не си взаимодействаме с ритмичните колебания от природата, а вместо това сме се удавили от честоти на “електро-замърсяването” на съвременния живот и сме се откъснали от пряката природна връзка със Земята.

По-специално замърсяването на околната среда с неестествено, импулсно – микровълново радиочестотното излъчване е експоненциално през последните няколко десетилетия. И тенденциите показват, че когато технологията прогресира, нарастват и нивата на тези неестествени вредни лъчения. Докато ръста на тази технология ни е дала по-голяма свобода на общуване и е направила живота ни по-лесен, учени от цял свят убедително доказват, че сега сме жертва на последиците от прогресиращите технологии. Надяваме се, че най-сетне правителствата, здравеопазването и регулаторните агенции ще спрат да си затварят очите за вредния ефект от това „безвредно” излъчване, на което ни подлагат телекомуникационите компании и оператори. Здравният проблем е вече пред нас, ако не се намали експозицията и не се защитят нашите семейства.

От къде идват неестествените лъчения?

Електрическо оборудване и окабеляване; домакински уреди: електически будилник, сешоар, телевизионни приемници, енергоспестяващи лампи, стереоуредби, др.;Електро окабеляване (50/60Hz); Оборудване: компютри, принтери, факс апарати, копирни машини, промишлено оборудване (заваряване, електроапаратура и т.н.); Външни електропроводи, подстанции, кабели за високо напрежение и т.н.; Микровълнови / Радиочестота технологии (включва всички безжични и цифрови технологии); Цифрови телевизионни предавания: 200MHz – 860MHz;Мобилни телефони (2G): 800MHz-1.8GHz; Безжични телефони: 900MHz, 2.45GHz, 5.8GHz; Дигитални безжичен телефон за контакти: 1.9GHz; Мобилни телефони(3G): 2.2GHz-3.0GHz Wi-Fi, Wi-MAX, Wi-LAN: 2.45GHz-2.50GHz; Микровълнови печки: 915MHz-2.45GH; Радари (военни, летища и т.н.); Енергоспестяващи крушки: Те излъчват радиочестотно / микровълново лъчение поради малкия трансформатор, който се използва за да се запалва газът вътре в тръбата, който произвежда светлина. Добавете и UV лъчения и живачни изпарения от тези “зелени” крушки и имате рецепта за здравно бедствие;! Всички други безжични устройства, като например бебефони, вътрешни алармени системи, системи за игри (т.е. Wii), интелигентни измервателни уреди, др.; Метални предмети: Тези обекти не излъчват EMF в самостоятелен вид, а по-скоро действат като антени, които събират и след това излъчват неестествени енергии. Водопроводните тръби, металните тръби за газ; Електрически вериги, телефонни линии; Ключове, пръстени, часовници, бижута, Метален пиърсинг (на ухото, пъпа, езика и т.н.); Метални копчета и аксесуари (металнен тел в сутиените).

Тази невидима радиация, както се вижда от горния списък, е навсякъде – в дома, в офиса, в училище, кафенета, болници, магистрали – дори и на село е пълено с клетъчни антени – кули! Не е трудно да се разбере как сме изложени на 100 – 200 милиона, а в някои градски райони, 1 милиард пъти по-силна неестествен радиация от тази при която са живели само преди 100 години!

Рисковете за здравето

Изследванията в областта на здравето, свързани с електрическата енергия са съсредоточени основно върху електромагнитните полета, генерирани от източниците на високо напрежение и доставката на електроенергия. Проучвания, проведени в Европа и САЩ са намерили положително съотношение между експозицията на електромагнитни полета (ЕМП) и детската левкемия, левкемия при възрастни, невродегенеративни заболявания (като например ALS, болестта на Алцхаймер) спонтанен аборт и клинична депресия.

Въпреки, че точният механизъм(и) за това как електромагнитните полета (ЕМП) причиняват биологични щети, обсъждат се, няколко теории, направени въз основа на научни изследвания.

Подтискане на хормона мелатонин

Мелатонина е хормон произвеждан от епифизата – малка жлеза в мозъка – под диригентската палка на серотонина, който помага за регулирането на другите хормони и контролира “биологичния часовник” или т.нар. циркадни ритми на организма (редуване на състоянията на бодрост / сън, сезонни адаптации). С настъпването на нощта, човешкият организъм синтезира по-голямо количество мелатонин, който намалява през деня. Именно мелатонинът е веществото, което отговаря за настъпване на нормалния сън. Мелатининът забавя процесите на стареене, повишава имунната защита на организма, подобрява настроението и противодейства на стреса. Мелатонинът е един от най-мощните антиоксиданти, които действат както на ниво клетъчна мембрана, така и вътре в самата клетка. В хода на еволюцията човекът е загубил способността си да произвежда някои от мощните антиоксиданти като бета каротин и витамин С в организма си. Запазили са се обаче други антиоксиданти (например мелатонин), които дезактивират свободните радикли и така образуват мощна отбранителна система срещу тях.

Много източници на изкуствени електромагнитни лъчения допринасят за влошаване на здраветото, като насищат личната и обществената околна среда с  микровълнова радиация. Широко известен факт е, че безжичната технология, особено повсеместното Wi-Fi, никога не е тествана преди да бъде въведена за обществено ползване през 1997 година.

Симптомите на проблеми, свързани с ИНЧ-ЕМП. Проблеми със съня / безсъние/. Умора; Депресия; Главоболие; Безпокойство; Раздразнителност: Затруднена концентрация; Скованост или изтръпване; Алергии; Възпаление на очите; Проблеми с кожата; Сухота в очите и устата; Епизодични Хипертония; Хормонални смущения; Безплодие; Забравяне; Затруднения в ученето; Трудности при намиране думи; Чести инфекции; Синузит; Подуване на лимфните възли; Болка в крайниците; Шум в ушите; Нарушен баланс; Болки в меката тъкан; Заболявания на щитовидната жлеза; Нощно изпотяване; Често желание за уриниране; Повишаване на теглото; Гадене.

Може да се появят един или повече от тези симптоми в краткосрочен или дългосрочен план след излагане на ЕМП. Най-честите симптоми, които се развиват са свързани със съня, умора, тревожност, депресия и болки в мускулите.

Заземяване
Това е една от най- простите и ефикасни мерки, за да се помогне на тяло да се предпази от неестествените ЕМ лъчения. Целия живот на Земята, включително и на хората, се е развивал и еволюирал с естествения ток и електромагнитно поле на планетата. Този ток води до голямо насищане на свободни електрони върху повърхността на Земята. Земята и океаните на нашата планета осигуряват запас от свободни електрони в човешкото тяло. През цялата човешка история хората са ходили, живеели, и спали в пряк контакт със Земята.

Само през последните 50 години нашият начин на живот се е променил драстично. В частност, преди сме се обличали и обували само с природни материали като естествена кожа за обувки, сега ние имаме изкуствен каучук на подметките на обувките си. Този синтетичен материал е изолатор на краката, който буквално ни изключва от прекия контакт със Земята. Също така много хора живеят и работят на едно или повече нива над земята, заобиколен от синтетични материали (т.е. килими, строителни материали) и ЕМП от съвременни технологии, особено, когато спят. Това отново се отрязва на естествената връзка със Земята. Именно тази директна връзка със Земята е от ключово значение за защитата ни от вредните въздействия на ЕМП.

Също така от голямо значение е фактът, че електромагнитното поле на Земята пряко въздейства върху биологичните цикли на човешкото тяло. Това означава, че земното ЕМП директно регулира здравословното функциониране на нашия биологичен ритъм. Тези функции включват цикъла на съня, хормоналното производство, храносмилателните процеси, нервната система, имунитета и стресовите реакции. Проучванията показват, че те са свързани директно със Земята, като производството на хормона кортизол. Кортизолът е катаболен стероиден хормон, отделян от надбъбречните жлези. Често е наричан и хормон на стреса, защото нивата му значително нарастват след физически и емоционален стрес. Всъщност този хормон е много повече от индикатор за нивото на стрес в организма, той е и много важен за почти всички функции на човешкото тяло. Недостиг или излишък от този хормон може да доведе до сериозни проблеми в тялото. Поставен в неестествена ЕМ среда, организмът разбалансира системата за обратна връзка, която регулира секрецията на кортизол. Високите нива на кортизол могат да променят състоянието на тялото от анаболно (изграждащо) в катаболно (разграждащо) състояние. Последиците от това могат да бъдат: намаляване секрецията на тестостерон и хормона на растежа, остеопороза, намаляване на мускулната тъкан и увеличаване на мазнините, възпрепятстване работата на паметта, по-трудно оползвотворяване на глюкозата, увреждане на имунитета.

Острите възпаления, които се проявяват в отговор на стреса, като инфекции при нараняване са резултат от различни клетъчни процеси. Те включват отделянето на свободни радикали от имунните клетки и кортизол от надбъбречните жлези. Това състояние не позволява на имунната система да се справя успешно с повредените клетки и патогенните бактерии, което отключва възпалителни процеси. Това се случва по различни причини, като например хроничен стрес от неестествена ЕМ среда, непълноценно хранене, медикаменти, емоционални проблеми и т.н. Увеличаването кортизола ще доведе до подтискане на имунитета и възстановителни функции.

Освен това, свободните радикали ще се движат свободно в тялото, което води до увреждане на здрави клетки. В крайна сметка започва допълнително освобождаване на повече свободни радикали от имунните клетки и кортизол, което води до един порочен кръг или “тихо” възпаление и в крайна сметка до хронични заболявания. Интересно е да се отбележи тук е, че хронични заболявания от възпалителен произход имат епидемиологичен характер през последните 50 години, който е и периода от време, когато ние сме изолирани от света!

Когато сме изолирани от Земята (т.е. носенето на синтетичен каучук на подметките на обувките), тялото става „склад” за неестественото електромагнитно излъчване.  Органите поглъщат това излъчване и не могат да се освободят от него. Това лъчение се превръща в електрически ток, който предизвикват вибрации на клетъчно ниво. Не трябва да се забравя, че модулираните честоти (предаване на данни) от електромагнитните излъчвания се намират в честотния диапазон, който причинява вредни вибрации на клетъчно ниво. Това уврежда клетките чрез заместване на йони и дестабилизиране на клетъчната мембрана. По този начин се отключват отрицателни биологични ефекти, споменати по-рано.

Въпреки това, ако тялото е в директен контакт със Земята (заземено), земята става „склад” за неестествените електромагни излъчвания. Това означава, че функциите на тялото се запазват, защото вредната радиация минава през него и отива в Земята, преди да може да се генерират ток на клетъчно ниво, който да доведе до увреждания.

Неутрализацията на свободните радикали е най-добрата антиоксидантна защита. Свободните радикали са атоми, групи от атоми или молекули, които съдържат най-малко един свободен електрон във външните си орбити. Поради химическата си нестабилност, всеки свободен радикал лесно се свързва с други съединения. Атакува най-близката молекула и й отнема електрон, като на свой ред самата тя става свободен радикал. Веднъж, след като процесът е започнал, той може да ескалира в трудна за овладяване каскада и да предизвика драматични промени в организма, последвани от многобройни увреждания. Свободните радикали присъстват нормално в организма и всеки един от тях съществува в продължение само на малка част от секундата, но уврежданията които оставят след себе си, са необратми. Смята се, че във всяка клетка на тялото ежедневно се произвеждат около 10 хиляди свободни радикала.

Възпалените процеси в тялото са в резултат на недостиг на електрони. Последните изследвания показват, че свободните електрони от повърхността на Земята действат като мощен антиоксидант. Те неутрализират свободните радикали, като по този начин възпрепиятстват появата на хронични възпаление и пречат това да се случва в бъдеще. Свободните електрони се пренясат от повърхността на кожата във вътрешните тъкани и органи. Този процес се осъществява само когато тялото има пряк контакт със Земята.

Както е видно от тази информация, „Заземяването” е едно от най-ефективните средства за защита от вредните ефекти на неестествените ЕМП и недостиг на електрони!

Но как да постигнем пряка връзка със Земята? Както вече беше посочено, всичко което трябва да направите е да ходите бос по тревата / плажа, плуване в морето, или спане на земята, докато сте на къмпинг./ Очевидно е, че това в редица случаи е нереалистично и възможностите на почти всички от нас да го правм редовно е в зависимост от това къде живеем и работим. За щастие има няколко много лесни алтернативни начини да си помогнем да поддържаме връзка със Земята, които включват:

Носете естествени подметки на обувките си (т.е. кожа/гьон) вместо синтетичен каучук. Използвайте „Заземяване” в къщи и на работното място, при използване на компютри, видео игри и т.н. Други мерки за защита от ЕМП: Елиминирайте всички източници на експозиция на ЕМП, които са в дома ви особено в спалните и жилищните площи. Заменете всички безжични устройства с жични опции т.е. заменете Wi-Fi с кабелна връзка за интернет. Използвайте кабелен телефон, вместо безжичен.

„Заземяването” е наложително, за да запазите себе си и децата си здрави, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план от постоянна експозиция на ЕМП! 

Сподели в:
Обади се сега