Загубената Връзка със Земята

Днес сме изправени пред една заплаха за здравето ни, която не съществуваше преди малко повече от 100 години. Нашата съвременна технология създаде нова форма на замърсяване, която не може да се види, няма вкус и мирис, но е с все по-голямо присъствие в нашия личен и обществен живот. Това е потвърдено от най-новите изследвания и предоставя информация относно това как новите технологии влияят върху нашата биология. За съжаление, това изследване идва по-късно като отзвук на опасенията на обществеността, докато правителствата и технологичните компании продължават да твърдят, че тази изкуствена радиация е “безопасна”. Сега има убедително доказателство за отрицателните последици за здравето от неестествена фонова електромагнитна среда. Ще научим на какъв вид и каква част от тази вредна радиация сме изложени и най-добрите и най-ефективни мерки да защитите себе си и своите семейства. Ако ние, и най-вече нашите деца, искаме да сме здрави в средата на все по-голям електро-натоварване, трябва да се предприемат действия сега, за да се предотврати това, което ще се превърне в новата епидемията на 21 век.

Простата истина на живота е, че всички живи същества са свързани едно с друго. Модерният човек обича да мисли за себе си като отделен от околната среда и природата и не зависи от нея, докато реалността е “никой човек не е остров”. Ние вярваме, че сме отделени от природата, но това е далеч от истината. Ние в действителност сме придатък на природата, която формира естествения свят, като част от една динамична система с взаимно свързани помежду си всички останали живи същества на планетата. Мощна илюстрация на връзката ни с природата може да се намери в зависимостта ни от естествената електромагнитна среда на Земята. Не само нашето физическо и психично здраве зависи от природните честоти на Земята, тя е част от основата, върху която животът се е развивал през хилядолетията. И докато ние не можем съзнателно да признаем ролята на природата в нашето здраве и благосъстояние, най-често страдаме от смущения с природните енергии на Земята по един дълбок начин. За да се разбере защо това е така, нека да започнем с един поглед към това, как естествената електромагнитна среда ни влеае и за начина по който си взаимодействаме с нея.

Електромагнитните енергии на нашата планета идват от повърхността на Земята (суша и океани) и от атмосферата. Електрическият ток на Земята се генерира основно от хиляди гръмотевични бури и мълнии, които се появяват постоянно по целия свят. Това създава ток в йоносферата (слой на атмосферата) и на земята и е известно като „глобална електрическа верига„. Заради този ток, повърхността на Земята е заредена отрицателно по отношение на йоносферата и носи със себе си изобилие от свободни електрони. Поради това, повърхността на Земята е естествен източник на електромагнитна енергия (поле).

Eлектромагнитното поле на Земята е отговорно за правилното функциониране на много процеси в тялото и е отправна точка за биологичните цикли. За да се ползва енергийния сектор на природата от нас, то ние трябва да сме в директен контакт със Земята, или с други думи, “заземени”. Това е естествено състояние на тялото да получава енергията, необходима за подпомагане на многобройните биологични процеси, като цикъл на сън, хормонално производство, храносмилане и имунна система. По същество това означава, че тялото се нуждае от пряка физическа връзка със Земята, за запазването на здравето и баланса. Всичко което води до изключване на тази естествена връзка ще доведе до различни дисбаланси и в крайна сметка дисфункция и болести.

Пряката връзка с повърхността на Земята е естественото състояние на хората в продължение на милиони години. Хората са ходили, живели и спели направо на земята, облечени само с естествени материали като кожа, памук, дърво през голяма част от човешката история. Дори и с индустриалната революция и появата на променливия ток (AC), хората все още са основно свързани с земята чрез използването на естествени материали, което позволява телата им да получават полезни свободни електрони от Земята. Само преди около 50 години с изобретяването на синтетични материали като пластмасата, нашата пряка връзка със Земята беше прекъсната. Почти всеки днес носи синтетичен каучук на подметките на обувките си, които ни изолират от земята. Също така много от нас днес живеят и работят на един или повече етажа над земята, заобиколени от синтетични материали и неестествено електромагнитно поле, особено когато спят.

Един от най-важните аспекти на природната електромагнитна среда е т.н. Резонанс на Шуман (Schumann Resonance). Това са ниски амплитуди, с ниска честота на електромагнитните вълни, генерирани в йоносферата от мълниите. Най-важната от тези различни честоти е 7.83 Hz. Мозъкът на човека и животните работи с тази основна честота и я използва за синхронизиране на биологичните ритми, като цикъла на сън и производството на хормони. В допълнение честота от 7,83 Hz е необходима за ориентиране, изостряне на вниманието, обработката на паметта, мотивация, координация. За да се убедите колко важни са вълните на Шуман за човешкия живот и здраве, трябва само да погледнете пилотираните космически полети. Когато първите астронавти от 60-те години се връщат от своите мисии, много от тях развиват тежки заболявания. Установено е, че липсата на геомагнитното поле на Земята, и по-специално липсата на Резонанси на Шуман са виновни за това.  Ето защо НАСА сега изгражда генератори на Резонанси на Шуман в пилотираните космически кораби, за да се запазят астронавтите физически и психически здрави. Освен това изследванията показаха, че излагането на основната честота на Шуман намалява кръвното налягане, хроничната умора, болката и алергиите в по-голямата част от участниците.

Това е естествената електромагнитна среда, в която животът на Земята се е развивал в продължение на милиарди години. Само за последните около 100 години всички живи същества са изложени на неестествено излъчване от съвременните ни технологии. Започва се с производството на електроенергия, за да се стигне до използването на съвременната безжична технология, като електромагнитна обстановка се е променила драстично. Днес ние вече не си взаимодействаме с ритмичните колебания от природата, а вместо това сме се удавили от честоти на “електро-замърсяването” на съвременния живот и сме се откъснали от пряката природна връзка със Земята.

По-специално замърсяването на околната среда с неестествено, импулсно – микровълново радиочестотното излъчване е експоненциално през последните няколко десетилетия. И тенденциите показват, че когато технологията прогресира, нарастват и нивата на тези неестествени вредни лъчения. Докато ръста на тази технология ни е дала по-голяма свобода на общуване и е направила живота ни по-лесен, учени от цял свят убедително доказват, че сега сме жертва на последиците от прогресиращите технологии. Надяваме се, че най-сетне правителствата, здравеопазването и регулаторните агенции ще спрат да си затварят очите за вредния ефект от това „безвредно” излъчване, на което ни подлагат телекомуникационите компании и оператори. Здравният проблем е вече пред нас, ако не се намали експозицията и не се защитят нашите семейства.

От къде идват неестествените лъчения?

Електрическо оборудване и окабеляване; домакински уреди: електически будилник, сешоар, телевизионни приемници, енергоспестяващи лампи, стереоуредби, др.;Електро окабеляване (50/60Hz); Оборудване: компютри, принтери, факс апарати, копирни машини, промишлено оборудване (заваряване, електроапаратура и т.н.); Външни електропроводи, подстанции, кабели за високо напрежение и т.н.; Микровълнови / Радиочестота технологии (включва всички безжични и цифрови технологии); Цифрови телевизионни предавания: 200MHz – 860MHz;Мобилни телефони (2G): 800MHz-1.8GHz; Безжични телефони: 900MHz, 2.45GHz, 5.8GHz; Дигитални безжичен телефон за контакти: 1.9GHz; Мобилни телефони(3G): 2.2GHz-3.0GHz Wi-Fi, Wi-MAX, Wi-LAN: 2.45GHz-2.50GHz; Микровълнови печки: 915MHz-2.45GH; Радари (военни, летища и т.н.); Енергоспестяващи крушки: Те излъчват радиочестотно / микровълново лъчение поради малкия трансформатор, който се използва за да се запалва газът вътре в тръбата, който произвежда светлина. Добавете и UV лъчения и живачни изпарения от тези “зелени” крушки и имате рецепта за здравно бедствие;! Всички други безжични устройства, като например бебефони, вътрешни алармени системи, системи за игри (т.е. Wii), интелигентни измервателни уреди, др.; Метални предмети: Тези обекти не излъчват EMF в самостоятелен вид, а по-скоро действат като антени, които събират и след това излъчват неестествени енергии. Водопроводните тръби, металните тръби за газ; Електрически вериги, телефонни линии; Ключове, пръстени, часовници, бижута, Метален пиърсинг (на ухото, пъпа, езика и т.н.); Метални копчета и аксесуари (металнен тел в сутиените).

Тази невидима радиация, както се вижда от горния списък, е навсякъде – в дома, в офиса, в училище, кафенета, болници, магистрали – дори и на село е пълено с клетъчни антени – кули! Не е трудно да се разбере как сме изложени на 100 – 200 милиона, а в някои градски райони, 1 милиард пъти по-силна неестествен радиация от тази при която са живели само преди 100 години!

Рисковете за здравето

Изследванията в областта на здравето, свързани с електрическата енергия са съсредоточени основно върху електромагнитните полета, генерирани от източниците на високо напрежение и доставката на електроенергия. Проучвания, проведени в Европа и САЩ са намерили положително съотношение между експозицията на електромагнитни полета (ЕМП) и детската левкемия, левкемия при възрастни, невродегенеративни заболявания (като например ALS, болестта на Алцхаймер) спонтанен аборт и клинична депресия.

Въпреки, че точният механизъм(и) за това как електромагнитните полета (ЕМП) причиняват биологични щети, обсъждат се, няколко теории, направени въз основа на научни изследвания.

Подтискане на хормона мелатонин

Мелатонина е хормон произвеждан от епифизата – малка жлеза в мозъка – под диригентската палка на серотонина, който помага за регулирането на другите хормони и контролира “биологичния часовник” или т.нар. циркадни ритми на организма (редуване на състоянията на бодрост / сън, сезонни адаптации). С настъпването на нощта, човешкият организъм синтезира по-голямо количество мелатонин, който намалява през деня. Именно мелатонинът е веществото, което отговаря за настъпване на нормалния сън. Мелатининът забавя процесите на стареене, повишава имунната защита на организма, подобрява настроението и противодейства на стреса. Мелатонинът е един от най-мощните антиоксиданти, които действат както на ниво клетъчна мембрана, така и вътре в самата клетка. В хода на еволюцията човекът е загубил способността си да произвежда някои от мощните антиоксиданти като бета каротин и витамин С в организма си. Запазили са се обаче други антиоксиданти (например мелатонин), които дезактивират свободните радикли и така образуват мощна отбранителна система срещу тях.

Много източници на изкуствени електромагнитни лъчения допринасят за влошаване на здраветото, като насищат личната и обществената околна среда с  микровълнова радиация. Широко известен факт е, че безжичната технология, особено повсеместното Wi-Fi, никога не е тествана преди да бъде въведена за обществено ползване през 1997 година.

Симптомите на проблеми, свързани с ИНЧ-ЕМП. Проблеми със съня / безсъние/. Умора; Депресия; Главоболие; Безпокойство; Раздразнителност: Затруднена концентрация; Скованост или изтръпване; Алергии; Възпаление на очите; Проблеми с кожата; Сухота в очите и устата; Епизодични Хипертония; Хормонални смущения; Безплодие; Забравяне; Затруднения в ученето; Трудности при намиране думи; Чести инфекции; Синузит; Подуване на лимфните възли; Болка в крайниците; Шум в ушите; Нарушен баланс; Болки в меката тъкан; Заболявания на щитовидната жлеза; Нощно изпотяване; Често желание за уриниране; Повишаване на теглото; Гадене.

Може да се появят един или повече от тези симптоми в краткосрочен или дългосрочен план след излагане на ЕМП. Най-честите симптоми, които се развиват са свързани със съня, умора, тревожност, депресия и болки в мускулите.

Заземяване
Това е една от най- простите и ефикасни мерки, за да се помогне на тяло да се предпази от неестествените ЕМ лъчения. Целия живот на Земята, включително и на хората, се е развивал и еволюирал с естествения ток и електромагнитно поле на планетата. Този ток води до голямо насищане на свободни електрони върху повърхността на Земята. Земята и океаните на нашата планета осигуряват запас от свободни електрони в човешкото тяло. През цялата човешка история хората са ходили, живеели, и спали в пряк контакт със Земята.

Само през последните 50 години нашият начин на живот се е променил драстично. В частност, преди сме се обличали и обували само с природни материали като естествена кожа за обувки, сега ние имаме изкуствен каучук на подметките на обувките си. Този синтетичен материал е изолатор на краката, който буквално ни изключва от прекия контакт със Земята. Също така много хора живеят и работят на едно или повече нива над земята, заобиколен от синтетични материали (т.е. килими, строителни материали) и ЕМП от съвременни технологии, особено, когато спят. Това отново се отрязва на естествената връзка със Земята. Именно тази директна връзка със Земята е от ключово значение за защитата ни от вредните въздействия на ЕМП.

Също така от голямо значение е фактът, че електромагнитното поле на Земята пряко въздейства върху биологичните цикли на човешкото тяло. Това означава, че земното ЕМП директно регулира здравословното функциониране на нашия биологичен ритъм. Тези функции включват цикъла на съня, хормоналното производство, храносмилателните процеси, нервната система, имунитета и стресовите реакции. Проучванията показват, че те са свързани директно със Земята, като производството на хормона кортизол. Кортизолът е катаболен стероиден хормон, отделян от надбъбречните жлези. Често е наричан и хормон на стреса, защото нивата му значително нарастват след физически и емоционален стрес. Всъщност този хормон е много повече от индикатор за нивото на стрес в организма, той е и много важен за почти всички функции на човешкото тяло. Недостиг или излишък от този хормон може да доведе до сериозни проблеми в тялото. Поставен в неестествена ЕМ среда, организмът разбалансира системата за обратна връзка, която регулира секрецията на кортизол. Високите нива на кортизол могат да променят състоянието на тялото от анаболно (изграждащо) в катаболно (разграждащо) състояние. Последиците от това могат да бъдат: намаляване секрецията на тестостерон и хормона на растежа, остеопороза, намаляване на мускулната тъкан и увеличаване на мазнините, възпрепятстване работата на паметта, по-трудно оползвотворяване на глюкозата, увреждане на имунитета.

Острите възпаления, които се проявяват в отговор на стреса, като инфекции при нараняване са резултат от различни клетъчни процеси. Те включват отделянето на свободни радикали от имунните клетки и кортизол от надбъбречните жлези. Това състояние не позволява на имунната система да се справя успешно с повредените клетки и патогенните бактерии, което отключва възпалителни процеси. Това се случва по различни причини, като например хроничен стрес от неестествена ЕМ среда, непълноценно хранене, медикаменти, емоционални проблеми и т.н. Увеличаването кортизола ще доведе до подтискане на имунитета и възстановителни функции.

Освен това, свободните радикали ще се движат свободно в тялото, което води до увреждане на здрави клетки. В крайна сметка започва допълнително освобождаване на повече свободни радикали от имунните клетки и кортизол, което води до един порочен кръг или “тихо” възпаление и в крайна сметка до хронични заболявания. Интересно е да се отбележи тук е, че хронични заболявания от възпалителен произход имат епидемиологичен характер през последните 50 години, който е и периода от време, когато ние сме изолирани от света!

Когато сме изолирани от Земята (т.е. носенето на синтетичен каучук на подметките на обувките), тялото става „склад” за неестественото електромагнитно излъчване.  Органите поглъщат това излъчване и не могат да се освободят от него. Това лъчение се превръща в електрически ток, който предизвикват вибрации на клетъчно ниво. Не трябва да се забравя, че модулираните честоти (предаване на данни) от електромагнитните излъчвания се намират в честотния диапазон, който причинява вредни вибрации на клетъчно ниво. Това уврежда клетките чрез заместване на йони и дестабилизиране на клетъчната мембрана. По този начин се отключват отрицателни биологични ефекти, споменати по-рано.

Въпреки това, ако тялото е в директен контакт със Земята (заземено), земята става „склад” за неестествените електромагни излъчвания. Това означава, че функциите на тялото се запазват, защото вредната радиация минава през него и отива в Земята, преди да може да се генерират ток на клетъчно ниво, който да доведе до увреждания.

Неутрализацията на свободните радикали е най-добрата антиоксидантна защита. Свободните радикали са атоми, групи от атоми или молекули, които съдържат най-малко един свободен електрон във външните си орбити. Поради химическата си нестабилност, всеки свободен радикал лесно се свързва с други съединения. Атакува най-близката молекула и й отнема електрон, като на свой ред самата тя става свободен радикал. Веднъж, след като процесът е започнал, той може да ескалира в трудна за овладяване каскада и да предизвика драматични промени в организма, последвани от многобройни увреждания. Свободните радикали присъстват нормално в организма и всеки един от тях съществува в продължение само на малка част от секундата, но уврежданията които оставят след себе си, са необратми. Смята се, че във всяка клетка на тялото ежедневно се произвеждат около 10 хиляди свободни радикала.

Възпалените процеси в тялото са в резултат на недостиг на електрони. Последните изследвания показват, че свободните електрони от повърхността на Земята действат като мощен антиоксидант. Те неутрализират свободните радикали, като по този начин възпрепиятстват появата на хронични възпаление и пречат това да се случва в бъдеще. Свободните електрони се пренясат от повърхността на кожата във вътрешните тъкани и органи. Този процес се осъществява само когато тялото има пряк контакт със Земята.

Както е видно от тази информация, „Заземяването” е едно от най-ефективните средства за защита от вредните ефекти на неестествените ЕМП и недостиг на електрони!

Но как да постигнем пряка връзка със Земята? Както вече беше посочено, всичко което трябва да направите е да ходите бос по тревата / плажа, плуване в морето, или спане на земята, докато сте на къмпинг./ Очевидно е, че това в редица случаи е нереалистично и възможностите на почти всички от нас да го правм редовно е в зависимост от това къде живеем и работим. За щастие има няколко много лесни алтернативни начини да си помогнем да поддържаме връзка със Земята, които включват:

Носете естествени подметки на обувките си (т.е. кожа/гьон) вместо синтетичен каучук. Използвайте „Заземяване” в къщи и на работното място, при използване на компютри, видео игри и т.н. Други мерки за защита от ЕМП: Елиминирайте всички източници на експозиция на ЕМП, които са в дома ви особено в спалните и жилищните площи. Заменете всички безжични устройства с жични опции т.е. заменете Wi-Fi с кабелна връзка за интернет. Използвайте кабелен телефон, вместо безжичен.

„Заземяването” е наложително, за да запазите себе си и децата си здрави, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план от постоянна експозиция на ЕМП! 

Сподели в:

2 thoughts on “Загубената Връзка със Земята

 1. Статията ви е силно въздействаща и дано повече хора я прочетат , за да се замислят къде и кога загубиха връзката със Земята ни. Това, че дори и с индустриалната революция и появата на променливия ток, хората все още са основно свързани с земята чрез използването на естествени материали, е добре, но гледайки как се развива всички дигитално и технологично си задавам въпроса до кога ще е така?Нека поне в дома има повече естествени материали.

 2. Човек притежава 60 трилиона клетки, всяка една от които работи като самостоятелна държава. Те имат един-единствен командир – Душата. Тя ги ръководи и нейната дума се чува и слуша от всички.
  1. Душата, която управлява тялото, е осъдена на затвор в него

  С влизането на душата в тялото в него започват да се забелязват симптоми на живот. С отлитането на душата в тялото настъпва децентрализация, в резултат на която то започва да се разглага, да се вмирисва, клетките умират и настъпва край на всичко. Това идва да докаже, че душата е като скъпоценност. Дейността на мозъка, органите на цялото тяло и на усетите са функции на този скъпоценен камък. Душата командва всички системи на човешкото тяло: всички центрове и части на мозъка поотделно, всички органи на тялото, вдъхва им живот, подтиква към дейност ума, сърцето, разсъдъка и чувствата. Тя е същинска централа с хиляди контакти и гнезда, която с включването на щепселите раздвижва всички системи, всички механизми и ги заставя да изпълняват функциите си. Ако в някой от щепселите се окаже някаква повреда и физиологически недостатък, щепселът и органът, с който е свързан, престава да работи и спира. Ако наприме щепселите на нервната система прекъснат връзката с централата на душата, настъпва парализа, недъгавост. Понякога, поради намесата на джиновете и на други фактори, се случва в проводниците и щепселите, свързващи централата на душата, и да се причинят къси съединения. Душата, която в случаите на беди и нещастия не се застъпва пред Всевишния, в този случай изпада в положение на парализирана и обвиняема. Всъщност винаги, когато не е в състояние да търси опора в своя всесилен и вечен Творец, тя се чувства като пленница с вързани ръце и крака.

  2. Функциите на мозъка се осъществяват чрез биохимически реакции в нервните клетки

  Функциите на мозъка са биохимически реакции в нервните клетки. Това, което знаем за тези функции е, че те имат електрохимически характер. Едно взето от нас решение се предава чрез електрически токове на различни молекули. Тоест дразнителят допа, допамин (А С Т Н) в мозъка и други вещества влизат в реакции, вследствие на които се получава разлагане или съединение. Някои молекули се окисляват, а други се редуцират. Електроните се приемат или предават. В краен резултат към органите протича електрически ток и предизвиква съответни реакции.

  В живите същества на всеки шест месеца всички клетки се подновяват. В кръвта всяка секунда умират десет хиляди червени кръвни тела и се подменят с нови. В една клетка за една секунда се създават 12 съединения, което означава, че в продължение на един час се образуват приблизително 45 хиляди съединения… Ние непрестанно подновяваме тялото и мускулите си така, както подменяме старите ризи и сака.

  Преди реакцията в мозъка има някои вещества, с влизането на които в реакция решенията стигат чрез електрическия ток до мускулите и физическите ръце, които претърпяват непрекъсната промяна, изпълняват решенията. Така например, ако въпросът се разгледа от оная страна, която намира външно изражение, и се приеме, че изпълнител на деянието е орган, който принадлежи на тялото, тогава сегашният правен порядък ще се обърне с главата надолу. Защото при това положение ще се яви необходимостта днешната правна система да се смени с една съвсем различна правна система. Ако обичате, да си представим, че сме отишли заедно в която искате съдебна зала. Там да изслушаме този предполагаем разговор и решението, което се взема накрая:

  Въпрос на съдията към подсъдимия:

  – Кога си извършил това престъпление?
  – Преди една година.

  Решението е ясно: виновният ще бъде оправдан. Съдията започва да чете присъдата:

  “От извършването на престъплението е изминала една година. Всички клетки на онзи пръст, който е дръпнал спусъка, и всъщност всички тогавашни клетки на обвиняемия са подновени. Не е възможно да бъде наказан истинският престъпник, поради което обвиняемият се оправдава с единодушно решение на съдебния състав.”

  Съвсем естестевно е, че ние не сме в състояние да обясним на какво основание ще бъде взето подобно решение, след като никъде на земята не съществува такова съдебно право.

  Нека да се озовем в друг някой въображаем съд, в който обвиненият ще се опрадвае пред съдебния състав:

  “Уважаеми господа съдии,

  Вярно е, че е налице едно извършено престъпление. Но извършилият го не съм нито аз, нито някой друг. Аз бях заставен да извърша това деяние със заповед, предадена чрез електрически ток, протекъл през тялото ми в резултат на реакция, предизвикана в мозъка ми от група молекули и материални частички. Освен това от извършването на това престъпление изминаха осем месеца. Известно е на господата, членове на съдебния състав, че през този период клетките на тялото ми са изцяло подновени. От онзи, който съм бил преди осем месеца, не остана никаква следа. Поради това от сегашните ми невинни клетки не може да се търси отговорност за извършено престъпление от други клетки.

  Почитаеми господа съдии, по силата на обстоятелството, че от никого не може да се търси отговорност за извършено от друго лице престъпление, излиза наяве моята невинност. Ето защо ви моля, господа съдии, да изкажа почитта си към вас и да изразя уверението си, че ще бъда оправдан и че справедливостта ще възтържествува.”

  Ако сега не се приеме, че заслужаваща наказание в този случай е душата, редно ли е защита и осъждане по начините, които се прилагат при разглеждане на други подобни дела? Клетките-убийци отдавна са напуснали този свят, а заместниците им – нови, невинни клетки, нямат хабер от тази работа и следователно не са намесени в тази работа. Но да речем, че е допусната грешка, в резултат на която те са осъдени. В такъв случай не трябва да бъдат осъдени за по-голям срок от шест месеца… Защото в продължение на шест месеца те ще умрат. На тяхното място ще дойдат други невинни. Да, ако мислите, че човек се състои само от материя и че материята определя вътрешния му облик, истинския вътрешен вид и насоката на нещата наистина биха били такива. Истинското действащо лице в събитията е душата, която ръководи цялото тяло, системата на чувствата и центровете на тялото и ги държи напълно под властта си. Тялото не е нищо друго освен инструмент на душата и поради това тя – душата, понася наказанията.

  Ако ние виждаме човека, сътворен изцяло от материя, и смятаме, че неговите чувства, мисли и други морални страни са функции на мозъка, ще бъдем лишени от пенсиониране.

  Трябва да подчертаем преди всичко, че с едногодишен трудов стаж или положен труд в продължение на 6 месеца не е възможно човек да стане пенсионер. Едно лице, което е работило 25 години и е сменило 25 и дори 50 пъти тялото си, сигурно е, че никой не би се съгласил на що-годе пенсия. И после, да речем, че сте станали пенсионер. В такъв случай след преминаване на една година не следва да получите пенсия, защото вие вече не сте вие (същият), който се е пенсионирал преди една година, след като е получил право с пот на челото си. Най-добре е да оставим настрана тези безизходни неща и да не се занимаваме с въпроси като пенсията, с доминиращата над непрестанно изменящото се тяло на човека неизменна душа, да приемем, че пенсията се дава за компенсиране на овехтяващите дрехи на душата.

  3. Ако човек се състоеше само от плът, щеше да се нуждае всяка година от нови родители

  Ако се приеме, че човек се състои само от плът и от постоянно възобновяващи се клетки, нямаше ли принудително да сменя всяка година майка си? Майките ни, след изминаването на 6 месеца от раждането, нямаше ли да изгубят качеството си на майки? Не. За нас майката е винаги майка, защото въпреки възобновяването на клетките си на всеки шест месеца с неизменната си страна, т.е. с възвишената си душа, винаги си остава наша майка, защото “Рая е под техните крака”. Качествата на родителство, на братство, на синовност се крепят не върху променящите се клетки и материята, а върху непроменящите се души.

  4. Ако човекът беше само материално същество, тогава неговото поведение, неговият характер, неговите способности, щяха да се променят заедно с променящите се клетки на тялото му

  Когато нашите клетки се подновяват, поведението ни, характерът ни, способностите и нравите ни, мислите, възгледите и чувствата ни, нещастията, знанията и придобитите ни качества, нашето обществено положение, нашата служба, нашата слава не се променят. Ако всички тези неща бяха свързани с материята, не трябваше ли да се променят заедно с настъпилите у нас материални промени и с промените на клетките ни?

  Когато срещнем някой приятел след много години, ние му казваме, че не се е променил… Всъщност на всеки шест месеца той е претърпял промяна. Кое у него е останало неизменно? Може би поведението му. Дори и да се е променило, това е станало постепенно в положителна или отрицателна посока. Общо взето, придобитото добро или лошо поведение, особено ако е достигнало до степен на навик, обикновено се изоставя много трудно. Подобно е положението и с привичките. Ако обаче човек зависеше от материята, не трябваше ли да променя поведението си поне веднъж в годината?

  Защо придобитата в продължение на години сръчност и развила се способност не се променят всяка година заедно с клетките? Защо е необходимо да се изпитват толкова мъки, за да се придобие и развие една способност. И защо една придобита способност, едно майсторство в дадена област, умението на мебелист и т.н. не се забравя?

  Естествено с течение на времето могат да настъпят промени на собствените мисли и мнения, без някаква връзка с промените на клетките. Но мисли и разбирания, чиито извори са Вахий1 и сюннет2, не се променят до Съдния ден. Подобно на тях не се променят така лесно и принципите, които човек е възприел като неизменни. Въпреки смяната на клетките, те си остават същите. Пита се коя сила определя принципите и акордира мислите?

  Някои от знанията, придобити в областта на науката, дори и да се забравят в продължение на времето, не се променят и подновяват ежегодно. Може ли да се каже на един удостоен с докторат лекар или на един профеор: “Клетките ви се смениха и заедно с тях си отидоха науката и званието ви, вземете си шапката и си заминавайте!”

  Нима усвоените от даден човек знания, възпитанието му, навиците му са предадени от старите клетки на новите? Нима старите клетки, които си отиват, завещават на подменящите ги клетки сложните химически формули и уравнения, тайнствения трафик на Космоса, непобиращите се в човешкия ум чудеса на медицината и инжектират в мозъците им хилядите фетви на фъкъха3?

  5. Въпреки сходните клетки и функции на мозъка у различите лица, различията между ума, волята, съзнанието, мисълта и мненията на човек не могат да се припишат на неговите непрестанно сменящи се клетки

  Възможно ли е да се припише на мозъчните молекули обстоятелството, че между ума, волята и съзнанието на хората съществуват дълбоки различия, различия в науката, просветата и възможностите на постоянно сменящите се клетки?

  Становете, които произвеждат при еднакви условия и използват еднакви суровини, изтъкават едни и същи текстилни произведения. Текстилните фабрики не могат да произвеждат цимент. Химическите лаборатории не пекат хляб.

  Ето защо в мозъчните цехове следва да се произвеждат едни и същи продукти. Но ето ги хората и ето ги различията, които съществуват между тях! Излиза така, че всеки човек се разграничава от другите само поради особеностите на душата. Мозъкът и дейността му е една и съща с дейността на другите мозъци, но командирите им са различни. Въпреки че общ закон за всички хора е да сменят и да възобновяват клетките си, различията на мислите, възгледите и възможностите им зависят не от клетките, които притежава всеки човек, а от факторите, чийто извор е душата.

  6. Полетът на човека с чувство и разбиране към безбрежните истини и развитието му чрез отдаване на обективни и субективни мисли, търпеливият му стремеж за осъзнаване имената на Всевишния и за изграждане на медената пита на вярата с китките на просветлението и знанието, не може да се обясни с мускулите и материята, от които е изградено тялото

  Нима способността на човек мигновено да усеща невъобразимо великолепните красоти на предметите и събитията, да ги прекарва през дестилатора на мислите си, внезапният размах на крилете и издигането му до широките хоризонти на истините, които не могат да се побират само в една дума или едно изречение в книгите, досигането му до нови, сложни синтези чрез субективни и обективни размисли, откриването на нови и нови хоризонти чрез задълбочаване в собствените си мисли е по силите и възможностите само на този, който умее да живее, който има усет и който е навлязъл в атмосферата на решилия се да постави край на положението, в което се намира, напуска собствения си свят, обикаля хиляди светове и със сдобилите се през време на пътуването си китки на просветлението и на проницателността извайва медената пита на вярата… Да, с кои молекули може да се обясни това?

  Хилядите гласове, които чуваме и слушаме, безбройните вкусове, които изпитваме, качествата като сладко, люто, красиво, грозно, отвратително, добро, които изброяваме, душевните състояния като обич, страх, уплаха, вдъхновение, разочарование, екстаз и вълнение могат ли да се отдадат на мъртвите молекули?

  Понякога човек изпада в такова душевно състояние, че светът му се вижда тесен, скучен и му се струва, че всички, целият свят, цялата вселена са потънали в скръб… А понякога изпитва такава душевна радост, че между четирите стени на стаята се чувства като в рай и забравя децата, семейството, съседите и всичко. Понякога изпада в такова положение, че му идва да ритне света като топка, да превърне звездите и галактиките в стълба и да се изкачи до небесните висоти, а понякога, под влиянието на чашка питие или някой срещнат на улицата поглед, пада по-ниско от най-ниските. Измъчва се, плаче, притеснява се, превива се от мъки и страдания или пък се радва, смее се, чувства спокойствие и светът му се вижда просторен… Остава сам, душата му се стяга, отива в някоя джамия или в някоя розова градина с приятели, облаците, надвесени над него, се разпръскват, чувства се като цъфнала роза. Как да си обясним всички тези състояния? Отново с молекулите ли?

  7. На какво се дължи умората? На душата или на тялото?

  Душата в собствения си свят с основните си дейности, пляска криле и хвърчи в небесата в различни величини със сърцето, пред Аллах изпада в различни състояния и се чувства уморена, безсилна. След това се връща отново в земния свят, прави си шеги и й олеква. Тази е едната страна на въпроса, но има и друга, която се състои в следното:

  Да предположим, че цял ден сте работили 8-10 часа и сте се изморили, или пък дойде някой много разтревожен и ви съобщи или много радостна, или много скръбна вест. Какво бихте направили в такъв случай? Ще кажете: “Почакай малко, дай ми въможност да се съвзема”, или под влиянието на това събитие ще забравите умората и ще се тръгнете към мястото на събитието?

  Много естествено ще направите именно това, второто.

  Да, въпреки умората, откъде черпи сили тялото? Ако например някой дойдеше и ви донесеше вестта, че е пристигнал Султан Фатих или Хз. Хамза4 (Аллах да бъде доволен от него), умората би ли представлявала окова в краката ви? Коя е тази сила, която вдига на краката му това уморено тяло, лишено от възможност да върви, и му дава сили да се движи с въодушевление?

  През време на ония ужасни войни се случваше войникът да не спи в продължение на месеци. Той нарамваше снарядите, които не бяха в състояние да вдигнат двама-трима, и ги хвърляше срещу врага. Тялото му беше уморено, изтощено, но духът му бе висок и бодър.

  8. Въпреки непрестанната смяна на нашите клетки лицето ни не се променя. Това идва да покаже, че всеки човек има свойствена за него си душа

  Докато нашите клетки се сменят непрекъснато като тухлите на стената, защо лицата ни остават непроменени? Поради какво веждите, очите, носът, устата и кожата ни остават непокътнати и непроменени? Как отпечатъкът на пръстите ни остава непокътнат, когато кожата се обели поради някакъв удар? Сега вече хората на науката твърдят, че установяването на самоличността на човека става освен чрез пръстите и чрез очите. Те твърдят, че всеки човек си има свойствени за него очи. Всичко това идва да покаже, че всеки човек си има свойствена за него душа и че по волята на Аллах тази душа пази лицето, пръстите и очите непроменени.

  9. Лицето е неизменно огледало на душата

  Лицето не се променя, защото е обърнато към душата огледало на човека. Да, лицето е отворен прозорец към духовния свят на човека. Чертите и бръчките на лицето показват на всеки що-годе проницателен човек каква е вашата душа и колко пари струвате. Биологичното устройство на човека, неговото лице са еталони на ценността на душата.

  За да изразим един бумтеж на дадено лице, ние го сравняваме с грохот. “Като грохот” – казваме. Искам да обърна вниманието ви към поговорката “Говорът е калъп (форма) на мисълта”. Също така линиите и формите на тялото и на лицето на човека са мерило за красотата на неговия вътрешен мир, на душата и на характера му. Едно надарено с интуиция лице ще разбере по лика ви що за човек сте вие. Да, лицето на човека е като книга, която може да се прочете като знамението за сътворението. Впрочем психолозите твърдят, че чертите на лицето, ръкописът и дори кашлянето и изсекването на човека показват неговия характер. На тази тема съществуват толкова много правила и закони, че погледнем ли човек, до голяма степен можем да претеглим колко струва.

  Тези, които си правят естетически операции, извършат грях, като развалят дадените им по рождение черти, тяхната хармония с душата и освен това мамят хората, които ги гледат.

  От тази гледна точка заслужава човек да размисли върху този въпрос.

  10. Създавнето на връзки с материалния свят от страна на идващата от заповедния свят душа е възможно само с помощта на материални посредници като ръцете, езика и очите, които имат достъп в материалния свят

  Всеки свят изисква определен начин на изява. За да може една дошла от заповедния свят душа да създаде връзки със земния свят, тя се нуждае от помощта на материални органи, защото само душата не е в състояние да влезе във връзка с предметите и събитията в този свят. Както не е възможно тялото да влезе във връзки със света на преобразяванията, така и душата не може да проникне в този свят на причините, в който живеем ние, без застъпничеството на ръцете, ушите, езика, очите и краката… Чрез тези, имащи достъп в земния свят органи, тя може да създаде отношения с предметите и събитията в него.

  Тъй като душата изпълнява длъжността на главна централа, в случай, че някой от тези органи претърпи дадена повреда поради изключване на поддържащия връзка със сърцето щепсел, който не може да се включи в съответния контакт на душата, не е възможно да се възстанови връзката с нея и тя губи възможността да командва този орган. Така например, ако щепселът, който я свързва с дясната половина на мозъка, изключи, връзката с тази половина бива прекъсната, получава се парализа, душата изгубва възможност да я командва и тя престава да изпълнява функциите си.

  Ако в резултат на взетите мерки е станало възможно да се раздразнят някои центрове на мозъка, поради което ръцете и пръстите са се раздвижили донякъде, те едва ще бъдат в състояние за закопчават примерно копче, без да могат да вършат друга дейност. Това прилича на докосване до клавишите на пиано, без да може да се изтръгне мелодия с ноти. Поради това мозъкът се нуждае от един волеви съзнателен център като душата, който да го насочва правилно.

  Всъщност мозъкът не е орган, който командва зрението Той е само един посредник. Ние вече обяснихме как затворените очи виждат по време на сън. Сега ще дадем няколко примера, с които се изяснява как може да се вижда със затворени очи:

  Примерът е пак от Русия, т.е. от онзи свят, който отрече всичко, сврзано с отвъдматерията. Според един от разказите в книгата “Връщане към Бога в Русия” през 1962 година в гр. Нижней Тагил лекарите са вързали очите на едно момиче, което се казвало Роза, и са правили опити за разпознаване на цветовете от нея с вързани очи, само с докосване с пръстите и констатирали, че момичето вижда, познава цветовете и може да чете текстове с вързани очи.

  Професор Ламброзо, директор на болницата в Песаво – Италия, разказва следното в написаната от него книга: “Имах една пациентка, едно момиче на 14 години. В момент на нервни кризи не действаше нито зрението, нито обонянието й. Вместо с очите си тя виждаше с върха на носа си и с меката част на лявото ухо. Четеше писма и с петите си спокойно усещаше миризмите.”

  Един наш приятел разказва следното: “На 29.01.1989 година гледах едно предаване по I канал на германската телевизия ARD.

  Една жена – медиум, демонстрира следния сеанс в един огромен салон с насядали на разкошно подредени маси зрители от висшето общество.

  На сцената е яви една жена, чиито очи бяха вързани с черна панделка. Тя се асистираше от един мъж. И двамата държаха микрофони в ръцете си. Жената седна на един стол. Асистентът й започна да обикаля масите в салона. Спираше се при всяка маса, сочеше облеклата на насядалите, наредените пред тях порции и задаваше въпроси. Жената-медиум, която се намираше далеч от тях с вързани очи на сцената, отговаряше на всеки зададен въпрос до най-малките подробности.

  Така например мъжът застана до една маса на другия край на салона и попита: “Какво е сложено на тази маса?” Жената започна да изрежда: “Една свещ, поставена в кристална ваза с червени спираловидни извивки. До нея – една такава и такава чиния с еди-какво си ядене; освен това еди-какво си и еди-какво си. Асистентът взе едни ключ от ръката на един от публиката и попита: “Какво е това?”. Жената-медуим, както отбелязахме вече, отвърна със завързани очи от разстояние най-малко 100-150 метра: “Един ключ на Фолксваген.” Интересно, тази жена от такова разстояние видя един ключ с вързани очи и позна точно какъв е. Асистентът взе в ръцете си една черна чанта и попита с обърнат гръб към жената: “Това какво е?” “Една черна чанта с четири брилянта, която съдържа такива, такива и такива принадлежности.”

  Отвориха чантата. Вътре се оказаха същите изброени неща.”

  Да, кое у човека вижда, когато очите му са затворени? Душата е главният ръководител на всички органи, включително и мозъчната система. Но за да може да продължи ръководенето, тя им нужда от помощта на органите и на причините, които се тачат в този свят. Но тази нужда се органичава в кръга на причините, и то в определени мерки. Да предположим, че окото играе ролята на прозорец, през който човек наблюдава този земен свят. Ако се случи да се затвори този прозорец, човек може да намери друг, който да изпълнява същата задача. Но това може да се постигне единствено с цената на упорит труд, както при медиумите и йогите, с развитието на душата въпреки тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *